Izrada sajta u WordPress-u

izrada sajta u wordpress-u

Konačno ste shvatili da bez dobrog internet marketinga Vaš posao ne može parirati konkurenciji? Svesni ste da Vam je neophodna kvaltitetna i stalna reklama na internetu? Najmoderniji tok marketinga – internet marketing doživeo je neverovatnu popularnost, jer na zadovoljstvo svih nas, sada možemo sami birati kakvu ćemo reklamu gledati. Kvalitetni sajtovi svakoga dana imaju neverovatno veliki broj posetilaca i samim tim mnogo bolju reklamu nego ikada pre – jer poseta sajta znači da je korisnik sam odabrao da pogleda šta Vi nudite. Međutim za jedan kvalietan sajt koji će Vam doneti dobru reklamu, odnosno što veću posećenost, neophodno je da se on stalno održava i uređuje, da se optimizuje kako bi se dobro rangirao na listama pretraživača. Ukoliko se pitate kako se izrađuje jedan takav sajt, onda znajte da se on najčećše izrađuje u WordPress-u.  Šta je WordPress i čemu on služi?

Ukoliko već imate nekog iskustva oko održavanja sopstvenog web sjata i ubacivanja novih informacija onda i sami znate koliko neki takvi poslovi mogu biti komplikovani. Možda ste imali iskustva sa time da ste želeli da malo drugačije uredite i sredite galeriju na Vašem sajtu i da to niste mogli sami, već ste morali da kontaktirate programera koji Vam je izradio sajt, da mu opet platite određenu sumu novca, kako bi on izdvojio svega 5 minuta svog vremena da to uradi umesto Vas. Imate osećaj kao da su Vam ruke potpuno vezane kada je dodavanje novih važnih inoformacija na Vašem sajtu u pitanju, i sve u svemu čini Vam se da je Vaš sajt nekako isuviše komplikovan? Ukoliko je neki  od navedenih primera tačan, onda najverovatnije Vaš sajt nije izrađen u WordPress-u. Upravo zbog sličnih komplikacija koje mogu nastati, mi nudimo i savetujemo svima koji nam se jave, sa zahtevom za izradu sajta, da im se sajt izradi u WordPress-u. Šta je, dakle, WordPress i zbog čega ga toliko hvalimo i preporučujemo? WordPress je jedan od modernijih sistema koji služi za lako i jednostavno upravljanje sadržajem. Dakle, u pitanju je jedan Open Source Content Management System, a svuda po internet stranicama možete videti da ga skraćeno nazviju i CMS. WordPress nije jedini sistem za upravljanje sadržajem, odnosno jedini CMS, ali je svakako najpopularniji, jer se pokazao kao najpraktičniji. Pored njega drugi poznti CMS sistemi su Joomla i Drupal. Iako smo mi obučeni za izradu sajtova i u drugim CMS sistemima, WordPress je nešto što Vam najtoplije preporučujemo; sa izradom sajta u WordPress-u, kod nas, dobićete jedan kvalitetan  i veoma funkcionalan sajt,  a pre svega sajt koji ćete neverovatno jednostavno sami održavati. Ne, ne morate imati nikakvog prethodnog iskustva u programiranju ili u održavanju sajtova, jer Vam uz uslugu izrade sajta u WordPress-u mi nudimo i potpuno besplatnu i celovitu obuku iz ažuriranja i odražvanja Vašeg sajta u ovom CMS-u.

izrada sajta

Možda Vam sve ovo zvuči neverovatno, ali zaista je i održavanje sajtova postalo veoma jednostavno i za sve one „kompjuterske duduke“. Nemojte se ovim zavarati i pomisliti da je WordPress izmišljen samo za one koji nisu baš naklonjeni kompjuterskim tehologijama, naprotiv on je namenjen svima onima kojima je neophodno često, možda čak i svakodnevno ažuriranje sajta, a koji nemaju mnogo vremena za gubljenje; uostalom, u današnjem modernom svetu ko još ima višak vremena? Zbog toga je WordPress doživeo mnogo veliku popularnost, jer predstavlja najbolji, najbrži i najlakši način za održavanje sajtova. Takođe, svi sajtovi izrađeni u WordPress-u imaju nekakvu specifičnu notu jednostavnosti i elegantnosti; čini se da su lepše uređeni i pregledniji od ostalih sajtova. Najviše pozitivnih ocena od ispitivanih korisnika dobili su sajtovi izrađeni upravo u WordPress-u, zato što se korisnici na njima najlakše snalaze i veoma brzo dolaze do željenih informacija. Shodno ovome, sajtovi izrađeni u WordPress-u smatraju se za sajtove koji su uvek najsvežije ažurirani. Za sve one koji slabo barataju sa engleskim jezikom, a koji je inače vodeći u raznim kompjuterskim tehologijama i programima, obradovaće podatak da postoji aktivna verzija WordPress-a na srpskom jezku.

Ako Vam je potreban sajt čiji ćete vlasnik zaista da budete Vi, i čije će kontrola informacija i ažuriranost sajta zavisiti samo od Vas (ili nekog Vašeg zaposlenog) i ako pri svemu tome ne želite da gubite dragoceno vreme i da bespotrebno dajte novce na ažuriranje, onda Vam je, sasvim sigruno, potreban saj izrađen u WordPress-u. Imajte na umu da je kod optimizacije sajta takođe veoma važna njegova ažuriranost, sveže informacije koje se na njemu javljaju, što znači da će, ukoliko se lepo i odgovorno bude održavao Vaš sajt izrađen u WordPress-u, biti i bolje pozicioniran. Sa ovim CMS sistemom, svi smo na dobitku. I mi programeri, jer je održavanje sajta ostavljeno onima koji tačno znaju kada i koju informaciju treba pustiti, i Vama koji više nećete od nas zavisiti. I nemojte se brinuti, cene za izradu kvalitetnih sajtova u WordPress-u kod nas su veoma pristupačne; a, kao što smo već napomenuli obuku za rad u WordPress-u oko ažuriranja sajta nećemo Vam naplatiti.