Optimizacija sajta

seo optimizacija sajta

Posedujete svoj web sajt, ali teško da ga možete pronaći preko vodećih svetskih pretraživača; najefikasniji način da dođete do njega je da ukucate njegovu tačnu adresu? Nekada, on se vrlo lako nalazio na osnovu ključnih reči ukucanih u Google ili neki drugi pretraživač, a danas su konkurentski sajtovi (kojih je neverovatno mnogo) na prvom mestu? Smatrate da je Vaš sajt i lepo dizajniran i funkcionalan, ali Vam nije jasno zašto se tako teško pronalazi, zašto ga Google i drugi pretraživači ne izbacuju na osnovu određenih reči? Zbog svega toga, Vaš sajt ima slabu posećenost i Vaša reklama jednostavno nije efikasna? Šta raditi? Potrebna Vam je programerska usluga SEO optimizacije sajta! Nek od Vas sigurno već znaju o čemu je reč kada govorimo o optimizaciji sajta, a neke je jednostavno pretraživač uputio na ovu stranicu kako bi mu pružio odgovarajuće informacije za upućenu pretragu; za one koji su ovde došli „slučajno“ odnosno na osnovu pitanja – „kako da moj sajt bude bolje pozicioniran“ ili „kako da moj sajt bude prvi na Google pretragama?“ – SEO optimizacija im je verovatno poznata isto koliko i „španska sela“. Objasnimo onda šta je to SEO otpimizacija i zbog čega je ona potrebna svima onima koji već imaju svoj sajt, kao i onima koji planiraju njegovu izradu.

optimizacija sajta cena

SEO optimizacija ( skraćeno od engleskih termina – Search Engine Optimisation) , za koju  ne postoji nijedan čisto srpski naziv (osim donekle odgovarajući – „prilagođavanje pretraživačima“)  je proces prilikom kojeg se sajt menja na taj način da bi se prilagodio najnojvijim zahtevima pretraživača. Sve ovo Vam zvuči isuviše komplikovano? U pitanju jeste jedan proces koji je veoma dugotrajan i kompleksan, i sastoji se iz mnoštva različitih prepravki i poslova, ali njegova suština je da se sajt uredi tako da bude prepoznatljiv vodećim svetskim pretraživačima. Pretraživači imaju svoj način funkcionisanja na osnovu kojeg prepoznaju kvalitet nekog sajta i na taj način sastavljaju listu  pretraga na osnovu unetih ključnih reči; njihovi načini za prepoznavanje kvaliteta menjaju se i poboljšavaju svaki dan; to znači da su kriterijumi koji određuju kvalitet sajta iz dana u dan sve strožiji; jer, isto tako, svakim danom kreiraju se i kače novi sajtovi na iste teme, istih oblasti poslovanja i sl. te je isto tako neophodno da Vam pretraživači na osnovu ključnih reči u Vašoj pretrazi ne izbacuju baš bilo kakav sajt.

seo optimizacija

Ovo sve podrazmeva da su faktori koji igraju ključnu ulogu u SEO optimizaciji sajta, odnosno u tome na kojoj poziciji će se Vaš sajt pronaći u listama pretrage vodećih svetskih pretraživača, sledeći: kvalitetan tekstualni sadržaj u kojem se veoma često ponavljaju ključne reči i ključne fraze koje pogađaju suštinu sajta (ono što bi svi najverovatnije ukucali da im je potrebna neka Vaša usluga, odnosno da im je potrebno baš ono što se na Vašem sajtu nudi), ali sa ovim se veoma mora voditi računa, jer nabacane ključne reči bez ikakvog smisla i tekstualni sadržaj bez kvalieta danas su prepoznatljivi kod pretraživača; dizajn sajta, prijatno okruženje i pre svega funkcionalnost, odnosno preglednost; lako snalažanje na sajtu i mnoštvo korisnih informacija; dobro urađena galerija koja se lako učitava, kao i eventualni video sadržaj; dolazni linkovi ka sajtu kao i odlazni linkovi sa njega, originalnost sajta spram sličnih konkurentskih sajtova; ime sajta i njegov domen; posećenost i zadržavanje korisnika na sajtu ( da li će otvarati nove teme i nastavljati da istražuju sve što se na Vašem sajtu nalazi, ili će im sajt biti dosadan, te će ih nešto sa sajta odbiti i oni će ga odmah zatvoriti); reklame za sajt na društevnim mrežama i plaćeni oglasi kod pretraživača… Da, sve ovo igra veliku ulogu u rangiranju Vašeg sajta, odnosno u njegovoj optimizaciji. Mi Vam nudimo profesionalnu uslugu SEO optimizacije Vašeg sajta, ili po potrebi izgradnju novog optimizovanog sajta; sa nama ne morate da brinete da li će Vaša  web reklama sada biti vidljiva, dovoljno je da nam ukažete poverenje i da imate malo strpljenja. Nijedna SEO optimizacija se ne može izvesti na brzinu, i Vaš sajt se ne može magično popeti u vrh pretrage za nedelju dana; s obzirom na komplesknost posla, ali i u zavisnosti od broja i kvaliteta sličnih konukurentskih sajtova, prilgaođavanje Vašeg sajta pretraživačima može trajati i mesec dana. I sa time nije sve gotovo; SEO optimizacija ne prestaje nikada, jer svakog dana javljaju se novi konkurentski sajtovi a pretraživači dobijaju nove načine da utvrđuju kvaliet sajta, zbog toga je SEO optimizacija usluga koja se mora stalno održavati. Važno je napomenuti da je najveći deo posla kod optimizovanja nekog sajta u samom početku kada sajt tek treba da se bolje pozicionira, a kada jednom dođete u vrh dalje održavanje je daleko jednostavnije. Ukoliko ste svesni da Vaš sajt nema željenu posećenost, onda nam se javite za jednu profesionalnu uslugu njegovog optimizovanja. Optimizacijom do bolje i viđenije reklame, što znači – optimiziacijom sajta do boljeg posla!

Naša firma saradjuje sa timom SEO Experta Darka Mikića, što svakako daje veliku sigurnost za svaki naš projekat.