Redizajn sajta

redizajn web sajta

Imate veoma star sajt, jedan od onih među prvima koji su se pojavili? Njegov dizajn je zastareo, njegov tekstualni sadržaj nije veoma kvalitetan, sajt se sporo učitava i ne odgovara na zahteve najnovijih trendova? Njegova posećenost je izuzetno slaba? Potrebna Vam je nova reklama ili jednostavno preuređenje, odnosno redizajn postojećeg sajta?

Redizajn sajta je vrlo specifična usluga najviše upravo zbog toga što je veoma nezgodno proceniti da li je isplatiljivije redizajnirati postojeći sajt ili napraviti potpuno novi.

redesign site

Mnogo puta su nam se javljali vlasnici sajta koji bi voleli da se njihov sajta bolje pozicionira, i koji su verovali da je to moguće uz malu popravku dizajna sajta; međutim, oni nisu bili upućeni da je za bolje pozicioniranje sajta, pored redizajna sajta nužna i njegova kompletna otpimizacija, a takođe nisu bili svesni ni da je njihov sajt toliko zastareo i da je toliko prepravki bilo potrebno na njemu da se uradi, da  je jednostavno mnogo lakše bilo da se izradi potupno novi, savremeno dizajnirani i otpimizovani sajt. Naravno, zajedno smo došli do najisplatljivijeg i najboljeg rešenja i za nas i za vlasnike sajtova. Ukoliko i Vi sami niste sigurni da li Vam je potrebna samo usluga redizajna sajta ili redizajna i optimizacije, i da li je uopšte moguće da se Vaš sajt redzijanira ili potrebno ponovno osmišljavanje celokupne koncepcije sajta, slobodno nam se javite za besplatnu procenu. Da, mi ćemo besplatno proceniti koja je usluga najadekvatnija za bolje pozicioniranje, za savremeniji, i samim tim funkcionalniji sajt.

redizajn sajtova

Dakle, na samom početku uputili smo Vas da dobro razmislite koliko je Vaš sajt star i zapušten, i da ukoliko ne umete, na nama ostavite da procenimo da li je uopšte mogući izvršiti njegov redizajn; hajde sada da vidimo šta sve jedan redizajn sajta podrazumeva i na šta se najviše treba obratiti pažnje prilikom jednog ovakvog posla. Najčešće se pod redizajnom smatraju jednostavna preuređenja u izgledu, bojama i preglednosti Vašeg sajta; ponekad i u  tekstualnom sadržaju i veoma često preuređenja u načinu prikazvanja galerije, proizvoda i video sadržaja. Međutim sve ove prepravke bi trebale biti minimalne jer u pitanju je upravo usluga prepravke, a ne promene kompletne strukture sajta. Zbog čega je još važno da se kod redizajna sajta ne pretera sa unošenjem promena? Zbog Vaših starih, stalnih posetioca. Koliko god da je Vaš sajt loše pozicioniran, on sigurno ima bar određni broj Vaših starih posetioca, vaših vernih klijenata i mušterija koji su Vam dosada donosili posao, da nije tako Vi verovatno ne biste uopšte ovaj sajt održavali godinama, ubacivali nove, relevantne informacije i plaćali domen. Dakle, iz zahvalnosti prema Vašim dosadašnjim mušterijama, i iz želje da ih još zadržite izgled Vašeg sajta se ne bi trebao drastično menjati. Što znači da glavna struktura sajta, glavne kategorije koje posetioci otvaraju, logoi i poznati simboli trebaju ostati isti; a, mala „osveženja“ sajta, modernizacija, bolja preglednost i funkcionalnost sigurno će prijati i Vašim starim posetiocima.

redizajn sajta cene

Zbog svega ovoga redizajn sajta je vrlo delikatan posao, te ovu uslugu ne nudi mnogo programera; jednostavno im je lakše da nekome izrade potpuno nov i moderan sajt, nego da prepravljaju tuđe greške, ili da „krpe stare stvari“. Ipak, u moru sajtova koji danas postoje na interenetu, zaista ima i mnogo onih kojima je jednostavan redizjn sajta sve što je potrebno kako bi se sajt još bolje pozicionirao na Google pretragama. Dakle, ima veoma funkcionalnih, preglednih i kvalitetnih sajtova kojima je potrebna tek po koja izmena ambijenta, boje ili usluga responsive dizajna određenih delova sajta, a to znači da barem ti delovi sajta budu prilagođeni raznim uređajima sa kojih se može pristupiti sajtu; odnosno da ako korisnik želi da uđe na Vaš sajt sa svog pametnog telefona ili tableta da se izgled Vaše stranice ne promeni mnogo, da se veličina prilagodi i da sve bude i dalje vidljivo i pregledno. Responsive dizajn je ipak usluga koja se mnogo češće koristi kada se radi potupno novi dizajn sajta; tako da imajte u vidu da nije strašno ni ukoliko Vaš sajt nije moguće samo redizajnirati već da Vam je potrebna potpuno nova izgradnja sajta; to nije ništa strašno, jer nam sav taj silni posao oko sajtova i boljeg pozicioniranja nameće stalan napredak kompjuterskh tehologija.

Po Vašem pozivu mi ćemo besplatno proceniti da li je usluga redizajna sajta upravo ono što Vam je potrebno ili nije. Ukoliko jeste, mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku  prepravimo određene elemente na Vašem sajta, učinimo ga modernijim, dopadljivijim, osveženijim ili, jednom rečju, kvalitetnijim. Pri svemu tome mislićemo i na njegove stare i na nove posetioce, zadržavajući Vaše prepoznatljive simbole, logoe i one prave vrednosti koje su Vaš sajt odražavale u vrhu već godinama. Redizajn sajta je sve češća usluga kod relativno novijih i modernijih sajtova kojima je potrebna samo mala dorada detalja kako bi i dalje bili u vrhu. Ne lupajte glavom sami razmišljajući šta je potrebno Vašem sajtu kako bi bio bolji, samo nas pozovite.